Reacties

Reactie van een moeder op de twee afstemmingen voor haar kinderen

“Een tijdje geleden postte Janieke over haar (toen bijna) afgeronde opleiding voor Luisterkind.  En ik maakte toen een opmerking: ‘als je nog oefenmateriaal nodig hebt?’ Dit wilde Janieke graag en ik heb toen de foto’s van mijn beide kinderen (9 en 7) opgestuurd in afwachting van hun afstemming. Hierbij had ik in een paar zinnen geschreven waar ik of mijn kind zelf tegen aan liepen. 

In de komende weken ontving in de afstemmingen voor beide. Wat bijzonder om te lezen! Het is een ongrijpbaar iets, maar zo herkenbaar toen ik het las. Het klopte gewoon! En er stonden dingen in die ik wist, maar Janieke niet kon weten! Je kent je kind en weet natuurlijk veel, maar wat er precies in die koppies rond gaat en waarom..?

Het is fijn te weten waarom je kind soms op een bepaalde manier reageert of dingen doet. Als ouders kunnen we er rekening mee houden, hierdoor ontstaat er in ons geval minder irritatie in sommige situaties. Zo fijn door deze afstemmingen weer rust te krijgen in ons drukke gezinnetje!”

Reactie van een moeder over de afstemming voor hun dochtertje (5 jaar)

“Wij hebben de hulp van Janieke ingeroepen voor onze oudste dochter. Ze mocht altijd graag met haar playmobil spelen op haar kamer. Ze kon zich daar uren vermaken. Op een gegeven moment werd dat steeds minder totdat ze zelfs niet meer alleen naar boven durfde gaan. Ook op school en zwemles bleek ze zich niet 100 procent te kunnen geven/concentreren. 

We hebben een hulpvraag bij Janieke neergelegd en voordat we het verslag hadden ontvangen merkten we al een verandering. Ineens was ze zelf uit bed gekomen ‘s ochtends. Dat had ze in 5 jaar tijd nog nooit gedaan. Langzaam aan merkten we steeds meer veranderingen. Ze werd veel vrijer, kletste nu aan 1 stuk door en was gewoon gelukkiger. Alsof er een last van haar schouders gevallen was!

Wat zijn wij blij dat we deze stap genomen hebben en hulp gevraagd hebben aan Janieke!

We begrijpen het gedrag van onze dochter nu veel beter waardoor we daar ook makkelijker en beter op kunnen reageren. “

Reactie van een moeder op de afstemming voor haar kinderen

“Nadat we voor onze 2-jarige zoon een zeer verhelderende afstemming hebben gehad hebben we Janieke ook gevraagd om contact te leggen met onze 4-jarige dochter. Deze afstemming heeft onze dochter heel veel rust gebracht en er vielen puzzelstukjes op z’n plaats. Ontzettend fijn en bijzonder dat iets wat zo laagdrempelig is zoveel kan opbrengen. Heel erg bedankt voor de mooie afstemmingen Janieke!”